تبلیغات
سلامت هیو - رژیم غذایی پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی


درباره وبلاگ:


آرشیو:


آخرین پستها :


نویسندگان:


آمار وبلاگ:



Admin Logo themebox

رژیم غذایی پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی

نوشته شده توسط:معصو مه
سه شنبه 21 شهریور 1391-04:23 ب.ظ


 

سازمان بهداشت جهانی طی گزارشی كه به دست دانشمندانی از كشورهای مختلف جهان تهیه شده ، اعلام كرده است كه مصرف مواد غذایی فرآوری شده عامل اصلی افزایش شدید میزان چاقی و بیماریهای مزمن در جهان است و از مردم جهان خواسته است بشدت از مصرف این نوع مواد غذایی كه حاوی مقدار زیادی چربی اشباع شده ، قند و نمك هستند
بكاهد.

رژیم غذایی پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی

بنا براین گزارش ، افزایش مصرف میوه وسبزیجات و تحرك جسمی بیشتر ، بهترین راه در امان ماندن ازبیماریهای مزمن است . دانشمندان رهنمودهای تازه ای برای تغذیه سالمتر پیشنهاد كرده اند كه قرار است سازمان بهداشت جهانی این رهنمودها را به عنوان بخشی از استراتژی جهانی خود در كاهش بیماریهای قلبی ، سرطان ، دیابت ، چاقی مفرط ، پوكی استخوان و بیماریهای دندان به كار گیرد. این گروه ازدانشمندان مردم جهان را ترغیب میكنند به رژیم غذایی متعادل و سالم روی آورند و ازمصرف نمك ، قند و چربی اشباع شده بكاهند.

چربی اشباع شده عمدتا به روغنهایی گفته می شود كه منشا حیوانی دارند و زیاده روی در مصرف آنها باعث افزایش كلسترول خون می شود. دانشمندان همچنین هشدار می دهند كه بیماریهای مزمن تنها ناشی از زیاده روی درخوردن نیست ، بلكه می تواند ناشی از زیاده روی در مصرف غذاهای ناسالم باشد. آنها تغییر در سبك زندگی مردم را عاملی می دانند كه باعث شده است اعضای خانواده ها فرصت كمتری برای نشستن سریك سفره پیدا كنند و كودكان به جای بازی در فضای آزاد به تماشای تلویزیون و بازیهای رایانه ای بنشینند. براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ، این معضلات بویژه میان مردمی كه در شهرها زندگی می كنند شدیدتر است؛ شهرنشینان بیش از سایر مردم در معرض غذاهای " پر انرژی " اند وتحرك جسمانی كمتری دارند.

تغذیه سالم
تغذیه سالمی كه سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود توصیه كرده چنین ویژگیهایی دارد.


كربوهیدارتها ( عمدتا نشاسته و قند طبیعی ) باید ٥٥ تا ٥٧ درصد رژیم غذایی را تشكیل دهد.

قند تغلیظ شده ( مانند شیرینیها ) باید كمتر از ده در صد را تشكیل دهد.

رژیم غذایی روزانه باید شامل ده تا پانزده درصد مواد پروتئینی باشد.

چربی باید به پانزده تا سی در صد محدود بماند و سهم چربی اشباع شده باید زیر ده در صد كل رژیم غذایی باشد.

نمك باید به كمتر از پنج گرم در روز محدود بماند.

میزان مصرف سبزیجات و میوه ها باید روزانه حدود چهار صد گرم باشد.

داشنمندان همچنین نتیجه گیری كرده اند كه افزایش فعالیت جسمانی برای سلامتی لازم است .

این گزارش اشاره می كند كه مردم باید روزانه حداقل یك ساعت فعالیت جسمانی داشته باشتند.


یك میلیارد آدم چاق
به گزارش سازمان بهداشت جهانی ، هم اكنون بیش از یك میلیارد نفر در سراسر جهان اضافه وزن دارند كه از آن میان سیصد میلیون نفر بنابر معیارهای پزشكی دچار چاقی مفرطند.

در بریتانیا ، شما مردانی كه چاق محسوب می شوند از هشت در صد در دهه هشتاد به هفده در صد در حال حاضر افزایش یافته است و شمار زنان چاق از نه در صد به بیست ویك در صد رسیده است .

این وضعیت در میان كودكان نیز قابل مشاهده است و در بریتانیا یك پنجم كودكان اضافه وزن دارند. تیم لنگ ، استاد برنامه غذایی دانشگاه " شهر " لندن كه توصیه های مندرج در گزارش سازمان جهانی را تایید می كند می گوید : " احتمالا سریعترین راه كاهش میزان سكته های قلبی در بریتانیا، به نصف كاهش دادن مقدار نمكی است كه به مواد غذایی فرآوری شده افزوده می شود." او می افزاید: " لازم است مهارتهای اولیه پخت و پز به عموم مردم آموزش داده شود تا بتوانند میوه های تازه وسبزیجات را به خوراكیهای دلخواه خود تبدیل كنند."
منبع:

برنامه رژیمی (كلیات):
• هر روز مجموعا یك لیوان شیر یا ماست ، حتما میل كنید.
• سه نوبت د رهفته و هر نوبت یك قاشق بزرگ روغن زیتون روی سالاد اضافه كنید.
• سهمیه روزانه مصرف قند 5 حبه باشد.
• یك حبه قند= 6عدد توت = 6عدد مویز= 2 عدد پولكی = 12 عدد كشمش
• 2 حبه قند=1 عدد خرما
• 3 حبه قند=1 شكلات كوچك
صبحانه:
یك كف دست نان + یك قاشق مرباخوری عسل یا مربا+ 30 گرم پنیر + یك استكان چای شیرین
• یك كف دست نان= 30 گرم نان = 20 گرم نان خشك = 5 عدد بیسكوئیت متوسط =
2 عدد بیسكوئیت مادر = 2 عدد شیرینی زبان كوچك= 3 عدد بیسكوئیت ساقه طلایی
ساعت 10 صبح: چای + یك عدد میوه
قبل از نهار: دو لیوان آب + یك عدد سیب با پوست
نهار:
شنبه: یك كف دست نان + سالاد + یك عدد دلمه یا یك عدد كوفته
یكشنبه: یك كفگیر برنج+ سالاد+ یك قطعه متوسط مرغ یا ماهی
دوشنبه: یك كف دست نان+ سالاد+ یك عدد كتلت یا معادل آن كوكو
سه شنبه: یك كفگیر برنج + سالاد+ گوشت خورشت متوسط یا یك سیخ كباب برگ
چهارشنبه: یك كف دست نان + سالاد+ سه چهارم سیخ كباب برگ یا 2 عدد تخم مرغ
پنج شنبه: یك كفگیر برنج + سالاد+ یك قطعه متوسط مرغ یا یك و نیم كفگیر عدس پلو
جمعه: یك كف دست نان + سالاد+ یك قطعه كوچك مرغ یا ماهی
عصرانه: چای + یك عدد میوه
شام :
شنبه: یك كف دست نان+ یك قاشق غذاخوری سالاد الویه
یكشنبه: یك كف دست نان+ 30 گرم پنیر+ 3 عدد گردو
دوشنبه: یك كف دست نان+ سالاد+ یك قطعه كوچك ماهی یا مرغ
سه شنبه: نصف پیتزا یا (3 سیخ جگر + یك نان ساندویچی) + سالاد
چهارشنبه: دوسوم لیوان عدس پخته یا یك لیوان شیر+ 2 عدد نان سوخاری
پنجشنبه: دوسوم لیوان لوبیا چیتی پخته یا سوپ جو+ سالاد
جمعه: 3 عدد سیب زمینی متوسط + سالاد یا دو عدد لبو متوسط + سالاد .

جایگزینی برای شام: می توان بجای همه شامها، یك لیوان شیر+ دو عدد نان سوخاری یا نان و پنیر و هندوانه یا نان و پنیر و انگور یا نان و ماست و خیار یا بورانی اسفناج با همان اندازه نان استفاده گردد.

• 1گر سابقه ناراحتی معده ندارید، حتما 2 قاشق غذاخوری آب لیمو به آب ناشتا اضافه كنید.
• روی سالاد میتوانید آب لیمو، سركه استفاده كنید و از مایونز خودداری كنید.
• می توانید به جای یك عدد كوفته، دلمه، كوكو یك قطعه گوشت كوچك بخورید.
غذاهای آزاد
آبلیمو ترش، گوجه فرنگی، چای، قهوه، انواع سبزیجات، انواع ادویه و قند ساخارین و اسپارتام و نوشابه رژیمی و سالاد
غذاهای ممنوع
شكر، مربا، عسل، شكلات، شربت، میوه كنسرو شده، كمپوت، شیرینی ها، لیمونادها، نوشابه، بیسكوئیت ها ، آبمیوه های شكر دار، كیكها، كلوچه و...
نكات مهم:
1- آهسته بخورید 2- لقمه های كوچكتر بردارید 3- از قاشق كوچكتر برای مصرف برنج استفاده كنید. 4- بعد از تمام شدن سهمیه غذا از سر سفره غذا برخیزید.5- نوشیدن آب اجباری است.
یك عدد: سیب متوسط، یك پرتقال متوسط، انار، گریپ فروت، لیمو شیرین، هلو

یك واحد میوه:
یك عدد: سیب متوسط، یك پرتقال متوسط، انار، گریپ فروت، لیمو شیرین، هلو دو عدد: نارنگی متوسط، كیوی، خرمالو
سه عدد: انجیر، سیب گلاب چهار عدد: زردآلو، خرما، ازگیل
نصف: (موز، انار بزرگ، پرتقال تامسون ) یك لیوان: گوجه سبز، توت فرنگی، گیلاس، چغاله بادام، آلبالو
یك ونیم لیوان: طالبی، هندوانه، خربزه
گوشتها:
گوشت گوسفند:قطعه كوچك: گوشت خالص بدون چربی به اندازه یك تخم مرغ كوچك. قطعه متوسط: گوشت خالص بدون چربی به اندازه یك تخم مرغ بزرگ. قطعه بزرگ: دو قطعه گوشت خالص بدون چربی به اندازه یك تخم مرغ كوچك
گوشت مرغ: قطعه كوچك: ران یا سینه مرغ یك كیلویی
قطعه متوسط: ران یا سینه مرغ 1/5 كیلویی
قطعه بزرگ: ران یا سینه مرغ 2 كیلویی
ماهی: قطعه كوچك: قطعات 12*12 سانتیمتر مربع قطعه متوسط: 1/5 برابر قطعه كوچك و قطعه بزرگ: 2 برابر قطعه كوچك

چه کنیم تا همیشه خوش اندام بمانیم ؟

حتما دیده اید که بسیاری از افراد چاق با رژیم های سخت و کوتاه مدت اقدام به کاهش وزن سریع می کنند و پس از مدتی دچار ضعف و ناتوانی ، بیماری های دستگاه گوارش و حتی گاهی بیماری های روانی می شوند و با ادعای اینکه " ضعیف شده ام ، رژیم به من نمی سازد" شروع به پرخوری مجدد کرده و به حالت اولیه یا شاید بدتر بازمی گردند . چرا این افراد دچار چنین حالتی می شوند ؟ و چاره آن چیست ؟

چه کنیم تا همیشه خوش اندام بمانیم ؟

انجمن رژیم آمریکا بیان کرده است ، افراد چاق عموماً وزن ایده آلی را در نظر می گیرند که رسیدن به آن عملاً غیر ممکن است ! فرد چاق زود خسته می شود و کنار می کشد ولی هدفی که توسط یک رژیم شناس ارائه می شود دست یافتنی است .

خانمها تمایل زیادی به خوش اندام بودن و رژیم گرفتن دارند . در سال 1992طبق آماری از ایالات متحده ، 40 درصد خانمها در حال رژیم بودند . نکته مهم اینجاست که هدف از رژیم گرفتن رسیدن به ثبات وزنی و الگوی مناسب زندگی است. شما با رژیم لاغری اقدام به کاهش وزن می کنید و با تغییر الگوی زندگی به حفظ این وزن می پردازید فردی که رژیم می گیرد باید بداند رویه غذایی که تاکنون داشته است غلط بوده ، اگر آزادانه از انواع شیرینی می خورده ، بدون اندازه گیری روغن مصرف می کرده و از هرچه در دسترس داشته می خورده است یعنی در واقع حدی برای غذا خوردن نداشته ، اینها همه غلط است . میزان انرژی مورد نیاز و مواد غذایی که باید به فرد برسد با یک رژیم سالم تعیین می شود که باید الگوی همیشگی فرد برای غذا خوردن باشد نه فقط برای کاهش وزن !

با کاهش وزن ، فرد هم توده چربی بدن خود را از دست می دهد هم توده عضلانی ؛ رژیمهای کوتاه مدت موجب هدر رفتن سریع توده عضلانی خصوصاً عضلات دستگاه گوارش می شود و فرد دچار سوء هاضمه می گردد ، برای جلوگیری از کاهش توده عضلانی در حد امکان ، توصیه می شود سالانه تنها اقدام به کاهش 10 درصد از وزن خود بکنید یعنی اگر یک فرد 70 کیلوگرمی هستید بهترین و سالم ترین میزان کاهش وزن برای شما 7 کیلوگرم در سال می باشد .

توصیه های حفظ وزن :

1- برای حفظ وزن کاهش یافته باید شیوه زندگی خود را تغییر دهید و آنرا بر اساس یک رژیم غذایی مناسب پایه ریزی کنید .

2- یک برنامه ورزشی منظم را که مناسب وضعیت جسمیتان است ، دنبال کنید .

3-

از استرس های خود بکاهید .
4- از راهنمایی های غذایی (که پیشتر در بخش هرم ذکر شد) تا حد امکان پیروی کنید .

5- از مصرف غذاهایی که با آرد سفید و شکر افزوده تهیه شده مثل انواع شیرینی و غذاهای پرچربی پرهیز کنید .

 



نظرات() 
تاریخ آخرین ویرایش:- -

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر