تبلیغات
سلامت هیو - كاكائو
 
سلامت هیو
یکشنبه 5 آذر 1391 :: معصو مه

كاكائو از بروز حملات قلبی پیشگیری می كند

طی مطالعاتی، تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی بررسی شد. محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی مرتبط است.
تمامی گیاهان ، رنگدانه هایی دارند كه می توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان( Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می كند و همچنین ماده آلیكین(allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین(capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می كنند.گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود
را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می شود.
آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه ی كاكائو، فلاوونوئید می باشد. مواد آنتی اكسیدانی شامل ویتامینC، ویتامینE، بتاكاروتن و... هستند كه می توانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان وبیماریهای قلبی و عروقی شوند.
یك تحقیق نشان داد كه 2 ساعت بعد ازخوردن كاكائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش می یابد. تحقیق دیگری بیان كرد كه 6 ساعت بعد ازخوردن كاكائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود می آید.(گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشك تجویز می شود)
هرگاه در بدن،LDL- كلسترول مضر (یكنوع چربی خون مضر) بهLDL اكسیده ، تبدیل شود می تواند در سرخرگ ایجاد پلاكت وگرفتگی كند. این مطالعات نشان داد كه فلاوونوئید موجود در دانه ی كاكائو، از تبدیلLDL كلسترول مضر بهLDL اكسیده ممانعت و در نتیجه مانع گرفتگی رگ ها می شود. همچنین یك سوم چربی كاكائو را، اسید چرب اولئیك تشكیل می دهد كه یك اسید چرب غیر اشباع است و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید می باشد. فلاوونوئیدها غیر از كاكائو، در انواع توت، انواع فلفل، هویج، گوجه فرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شوند. كاكائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است كه تولید كنندگان برای تهیه شكلات كاكائویی و بهتر شدن طعم تلخ كاكائو، مقدار زیادی شكر و روغن به آن اضافه می كنند در نتیجه با خوردن شكلات كاكائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت می كنید كه برای بدن نیاز نیست و ممكن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای
قلبی مستعد كند. همچنین شكر و روغن خواص آنتی اكسیدانی كاكائوی خالص را از بین می برد.بنابراین می توان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام عمل فرآیند در كارخانه، خواص مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد ولی كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.

کاکائوی تلخ برای قلب مفیده

تحقیق جدیدی نشان می‌دهد که کاکائوی تلخ برای سرخرگ ‌ها مفید است و جریان خون را در آنها تسهیل می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه شنبه 25 مارس (5 فروردین) در کنوانسیون سالانه کالج متخصصان قلب آمریکا در نیویورک پژوهشگران دانشگاه ییل اعلام کردند فلاوونوئیدها(گروهی از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی که در سبزی ها و میوه‌ها هم موجودند)، نقش مهمی در سلامتی ایفا می‌کنند.
بررسی این محققان نشان داده است رابطه مهمی میان مصرف غذاهای غنی از فلاوونوئیدها مانند چای سبز ، میوه‌ها ، سبزی‌ها و جلوگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی وجود دارد.
فرآورده‌های کاکائو یا شکلات تلخ یکی از غنی‌ترین منابع فلاوونوئیدها در میان غذاهای رایج هستند.
پژوهشگران مرکز پژوهش پیشگیری دانشگاه ییل به بررسی 45 نفر پرداختند. افراد شرکت کننده در این تحقیق برای شش هفته روزانه بیش از 200 گرم کاکائو با شکر، کاکائو بدون شکر یا دارونما را مصرف ‌کردند.
در این بررسی کاکائو به عنوان یک ماده ی کارآمد در بهبود کارکرد پوشش درونی عروق شناخته شد.
از 39 نفری که این آزمون را به پایان رساندند، مقیاس سلامت سرخرگ ها یعنی "گشادی عروق ناشی از جریان خون" (FMD) به طور قابل ‌توجهی در افرادی که کاکائوی بدون شکر و کاکائوی با شکر مصرف کرده بودند، نسبت به گروه شاهد افزایش یافت. این افزایش در گروهی که کاکائوی تلخ مصرف می‌کردند، بیشتر بود.
والنتین یانچو نایکی یک از این پژوهشگران گفت: "با وجود آنکه یافته‌های ما نشان نمی دهد که افراد باید به عنوان بخشی از غذای روزمره شروع به خوردن مقدار زیادی شکلات کنند، اما می‌توان نتیجه گرفت که شکلات تلخ و سایر غذاهای غنی از فلاوونوئیدها ممکن است برای سلامت قلب و عروق سودمند باشند."

تسهیل گردش خون در مغز با خوردن كاكائو

کاکائو حاوی مقادیر فراوانی از فلاونوئیدها است که می‌تواند به افزایش و تسهیل گردش خون در مغز و دیگر اندام ها کمک کند. گرچه بسیاری از مردم بدون توجه به خواص کاکائو و فقط به علت طعم مطبوعش آن را مصرف می‌کنند، اما اعتقاد به خواص دارویی کاکائو از دیرباز رایج بوده است. براساس تحقیقات جدید، مشخص شده که کاکائو حاوی فلاونوئیدهاست. این ترکیبات که منشاء گیاهی دارند، حاوی آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها تاثیر عمده‌ای در کاهش فشارخون و تسهیل گردش خون دارند؛ بنابراین همانطور که دیدن جعبه شکلات، باعث خوشحالی شما می شود، مصرف آن هم در صورتی که به طور صحیح و مناسب باشد، در افراد سالم می‌تواند به سلامت قلب و عروق کمک کند.
فلاونوئیدها به باز شدن رگ های خونی کمک می‌کنند و مانع تجمع پلاکت‌ها در دیواره عروق می‌شوند. تاثیر این مواد بر بدن، شبیه آن چیزی است که در داروی آسپرین دیده می‌شود،‌ اما مدت اثر آنها طولانی‌تر است. کاکائو می‌تواند جایگزینی مناسب برای افرادی باشد که به آسپرین حساس هستند. البته متخصصان تاکید می‌کنند که علی‌رغم این مسائل، شکلات مانند هر ماده غذایی دیگر مضراتی دارد، مثلا چربی موجود در شکلات می‌تواند افزایش کلسترول خون را به همراه داشته باشد. بنابراین اگر خواستید شکلات و کاکائو را در رژیم غذایی خود مصرف کنید، باید به همان میزان از مصرف چربی و قند در دیگر غذاهایتان بکاهید تا دچار عوارض منفی آن به خصوص در بیماران کلیوی و مبتلایان به فشارخون نشوید.

کاکائو: دارویی برای سلامتی

کمتر خوراکی مانند کاکائو باعث برانگیختن شور و اشتیاق می شود. فرهنگ عامه بسیاری از ملت ها مصرف کاکائو را به عنوان عاملی برای ایجاد ایمان و عقیده، سلامتی ، نیرو و اشتیاق شهوانی می شناسد. و اما شیفتگی نسبت به کاکائو از کجا شروع شد؟
کاکائو محصول کدام سرزمین است؟ درخت کاکائو ، که نیام آن دارای دانه هایی است که کاکائو از آن به دست می آید ، ۲۰۰۰ سال پیش در جنگل های گرم و مرطوب امریکا کشف شد. اولین مردمی که از این محصول جنگلی استفاده می کردند، قبیله مایا بودند. این مردم، دانه های کاکائو را با چاشنی های دیگر مخلوط کرده و نوشیدنی تلخ و جاذبی را می ساختند که به ادعای خودشان اکسیر سلامتی بود.
● خاصیت فوق العاده کاکائو چیست؟
از نظیر مایاها، نیام کاکائو، نماد زندگی و باروری بود و در بسیاری از تشریفات مذهبی نظیر مراسم عروسی استفاده می شد. و به عنوان غذای خدایان شناخته می شد. در مرکز مکزیک، مردم آزتک اعتقاد داشتند که خوردن میوه درخت کاکائو باعث ایجاد عقل و نیرو می شود و به طور کلی ماده مغذی، مقوی و حتی شهوت افزا شناخته می شد و امپراطور آزتک روزانه نوشیدنی کاکائو را برای افزایش قوای جنسی خود می خورد.
● اروپاییان این ماده گیاهی را امتحان کرده و عاشق می شوند؟!
برای اولین بار در سال ۱۵۱۹ اروپاییان طعم کاکائو را چشیدند. در این زمان مانتوزوما ، امپراطور قبیله آزتک ، نوشیدنی طعم دار کاکائو را به هرناندو کورتز(سرباز و جهان پژوه اسپانیایی) و سربازانش پیشنهاد کرد. سپس این سربازان دانه های کاکائو را برای کشت به اسپانیا بردند و و ترکیب مایع جدیدی از کاکائو را تولید کردند.از آن زمان این نوشیدنی در سراسر اروپا باب شد و تاکنون نیز به عنوان بهترین نوشیدنی باقی مانده است.
● کاکائو به خاطر قدرت اغواکننده خود معروف می شود!
کاکائو به عنوان ماده ای شهوت انگیز در بارگاه سلطنتی فرانسه شهرت می یابد و ادبیات و هنر فرانسه به طور چشم گیری از این ماده اغوا گر الهام می گیرد. حتی امروزه نیز در علم رمانتیک کاکائو با همین خاصیت شناخته می شود.

کاکائو شهرت جهانی می یابد.

اولین ماشین یا دستگاه تولید کننده شکلات در سال ۱۷۸۰ در بارسلونا ساخته می شود و به این ترتیب روشی برای تولید انبوه شکلات خلق می شود.
بعدها دستگاه های مکانیکی دیگری برای تولید شکلات نرم، کرم مانند و جامد اختراع می شود و اولین قالب های جامد کاکائو توسط فرای و سان(تولید کنندگان شکلات در انگلستان)در اوایل دهه ۱۸۰۰ توسعه می یابد.

ارتباط کاکائو با روز عشق(ولنتاین)

دادن شکلات به عنوان یادگاری توسط عشاق در روز ولنتاین از قرن ۱۷ باب می شود. و از سال ۱۸۶۸ اولین جعبه های کاکائو ویژه روز ولنتاین توسط ریچارد کادبری تولید می شود.
در سال ۱۸۷۲ برای اولین بار شکلات شیری توسط دانیل پیتر در کشور سوئیس تولید می شود و حتی در سالهای جنگ جهانی دوم دولت امریکا این ماده غذایی را بین سربازان خود پخش می کرده است. امروزه نیز در جیره غذایی مردم امریکا قالبهای کاکائو وجود دارد. حتی به عنوان بخشی از رژیم غذایی ،به فضانوردان امریکایی کاکائو داده می شود.
● آیا به راستی کاکائو خاصیت شهوت افزا دارد؟
علی رقم تاریخچه استفاده از این ماده، چنین حقیقیتی نیست. کاکائو حاوی مقدار کمی ماده شیمیایی به نام فنیل اتیل امین(PEA)- داروی عشق- است و می تواند در کنترل توان فیزیکی، خلق وخو و هوشیاری موثر باشد. مقدار بسیار کم این ماده شیمیایی در هنگام سرخوشی و شادمانی عاطفی در خون آزاد شده و باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب می شود.اگر چه تاکنون شواهدی مبنی بر افزایش مقدار این ماده شیمیای در مغز هنگام مصرف آن وجود ندارد ، ولی با این حال طرفداران کاکائو مدعی چنین تفاوت و تغییری هستند.
کاکائو در قرن ۲۱ به عنوان ماده ای برای حفظ سلامتی شناخته می شود.
شکلات تیره(برعکس شکلات سفید و شیری)حاوی فلاونوئید های سالمی مشابه آنچه در چای، میوه و سبزیجات وجود دارد، می باشد. مطالعات نشان می دهد که مصرف کم شکلات تیره می تواند جریان خون را در رگ ها بهتر کرده و سطح قند خون را کنترل می کند و خطر بروز مقاومت نسبت به انسولین را کاهش می دهد. اما باید مراقب بود که آب نبات کاکائو حاوی قند و چربی های اشباع شده فراوان است که مصرف بیش از اندازه آن سبب افزایش وزن می شود. بنابراین تنها به خوردن مقدار بسیار کم آن ، برای کسب سلامتی بسنده کنید.

مضرات کاکائو

1_ مصرف بی رویه کاکائو موجب تکرر ادرار ،کک و مک، زیاد شدن اسید اوریک خون ، یبوست ، تپش قلب ، بی خوابی ، کهیر ، ناراحتی کبد و اعصاب می گردد
2_ افراد مبتلا به آسم ، تپش قلب ، تصلب شرائین ، کلسترول ، نقرس ، دیابت ، سنگ کلیه ، هپاتیت روده و رماتیسم مجاز به مصرف کاکائو نمی باشند .




نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
یکشنبه 15 مرداد 1396 07:07 ب.ظ
Very quickly this web site will be famous among all blogging and site-building users, due to it's pleasant articles or reviews
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر





مدیر وبلاگ : معصو مه
نویسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :